sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

3 vrk

Lauantain yönsä voisi toki paremminkin viettää mutta parempi katsoa kuin katua. Super oli koko eilisen päivän melko levoton. Läähätteli niin, että nenä napsui. Lämpö oli sen yli 39 asteen. Nisät tuntuivat kuitenkin aivan normaaleilta. Illasta läähättelyn lisäksi mammakoira alkoi välistä vinkua. Kuuntelin tätä pitkälle yöhön, kunnes hermo petti ja pakkasin pennut sekä mammakoiran ja lähdin Jyväskylään päivystykseen.

Päivystyksessä eläinlääkäri teki normaalit tutkimukset ultraa lukuun ottamatta. Tämän lisäksi verinäytteestä katsottiin kalkki- ja tulehdusarvot, jotka molemmat olivat aivan normaalit. Niinpä eläinlääkäri päätyi antamaan Superille kipulääkettä, joka tuntui tehoavan pienen hetken kuluttua. Tämän lisäksi lääkärisetä kirjoitti antibioottikuurin siltä varalta, ettei lämpö ala laskea. Hain kuurin tänään varmuuden vuoksi. 

Nyt näyttäisi tilanne rauhoittuvan. Superilla on selvästi jälkipolttoja aina syöttöjen jälkeen, mikä on täysin normaalia. Itse vain huolestuin suuresti tuosta läähätyksestä, kun se ei ottanut loppuakseen syöttöjen välillä. Super kuitenkin on hoitanut pentuja hyvin ja painotkin ovat nousseet hyvin myös perjantai-illasta, joten sen puoleen ei ole huolta.

Otin pennut mukaan sellaisessa laatikossa, jonka reunat ovat noin 10-15 cm korkeat. Eiköhän Kuutti kiivennyt reunan yli... Onneksi tömähti turvallisesti karvalle, kun mammakoira oli pöydällä näytteidenottoa varten. Lääkärisetä ihan erikseen kehui, kuinka kiltti Super onkaan. Antoi tehdä kaikki tarvittavat tutkimukset mukisematta.

On ollut ilo huomata, kuinka pennut ovat todella terhakoita. Hakeutuvat nisille melkeinpä jalkojensa päällä kävellen - ja ikäähän oli vasta alle 3 vuorokautta. Maltan tuskin odottaa näkeväni mitä näistä oikein tuleekaan.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti Superin vointi paranee!! Kovasta jaksuja äitikoiralle ja kaikille teille! Terhakoilta tosiaan kuulostaa pennut :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.