perjantai 27. huhtikuuta 2012

Saanko esitellä?


Saanko esitellä Amazeme F-pentue?

Kertaillen tässä eilisen ja viime yön tapahtumia. Super pääsi minut eilen totaalisesti yllättämään, sillä tyttö oli ollut koko päivän todella rauhallinen. Oli toki pedannut muutamaan otteeseen mutta ei siis mitään massiivista läähättelyä taikka petailua ilmennyt. Kuuden maissa menin sitten mittamaan tytön lämpöjä sillä oletuksella, että lämpö olisi edelleen laskussa. Lämpö oli kuitenkin 37,7, niinpä soitin pikaisen puhelun luottokätilölleni. Puhelun aikana näin, kun Supra ponnisteli. Ensimmäinen pentu syntyi 21:18 ja sittenhän niitä tulikin tasaiseen tahtiin.

Puoleentoista tuntiin oli jo viisi tyttöä maailmassa. Tämän jälkeen tuli pitkä tauko. Super ponnisteli ja ponnisteli mutta mitään ei näkynyt. Kävimme välillä kävelemässä ulkona, mikä tuntui hieman auttavan. Iso merle tyttö, Vieno, syntyi vähän ennen yhtä. Viidennen ja kuudennen pennun väli oli kaksi tuntia, mikä tuntui todella pitkältä ajalta ottaen huomioon mihin tahtiin Super oli ensimmäiset viisi synnyttänyt. Vienon jälkeen meni vielä tunti, kun ulos tuli seitsemäs pentu. Enkelikoira oli tismalleen samaa kaliiberia kuin Vieno. Pentu ei osoittanut elonmerkkejä, joten yritin elvyttää sitä pienen hetken mutta sitten annoin enkelikoiran mennä.

Vienon kaksoissisko oli ollut ilmeisesti liian pitkään synnytyskanavalla, minkä vuoksi hän menehtyi. Super ei itse reagoinut millään tavoin pentuun poistettuaan kalvot ja syötyään istukan. Mammakoira kaikessa viisaudessaan ymmärsi pelin menetetyksi.

Seitsemännen jälkeen Super rauhoittui hoitamaan pienokaisiin esimerkillisesti. Pennut hakeutuivat todella terhakkaasti omin avuin nisille. Erityisesti tiukkaan sävyyn punnituksessa ovat huutaneet Pikku Myy ja Kiire. Pikku Myy sai nimen tämän surullisen kuuluisan Muumi-mittarin mukaan. Kiire sai nimen siitä, kun hän oli juuri syntymässä, kun luottokätilömme, Jassu, astui taloon sisään ja hänelle vinkattiin, että nyt on kiire. Rauha sai nimensä siitä, kun hän ei huutanut kurkku suorana kuten kaksi edeltäjäänsä vaan äänteli hieman rauhallisemmin. Kuutti - no Kuuti on vaan kuutti. :) Lentsu sai nimensä siitä, kun luin väliajalla sähköpostia, jossa pohdittiin tokokoulutusta. Lentsu mainittiin yhtenä kouluttajana. Vieno sai nimensä siitä, kun hän on niin "pieni ja hentoinen". Sarkasmi pitää kasvattajankin hereillä.

Tässäpä vielä kuvia tältä päivältä.

1. pentu
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 21:18
Asento: pää edellä
Paino: 280 g
Työnimi: Pikku Myy


2. pentu
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 21:24
Asento: pää edellä
Paino: 328 g
Työnimi: Kiire
 

3. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 21:40 
 Asento: pää edellä 
Paino: 300 g 
Työnimi: Rauha 


4. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 22:30 
Asento: jalat edellä 
Paino: 309 g 
Työnimi: Kuutti 


5. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 22:51 
Asento: pää edellä 
Paino: 342 g 
Työnimi: Lentsu 


6. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 00:58 
Asento: pää edellä 
 Paino: 366 g 
Työnimi: Vieno 


Kiire rötköttää Lentsun päällä


Vieno ja Kuutti matkalla maitobaariin


Vieno ja Kiire


Rauha the Tassupentu


Kuutti the Toinen Tassupentu


Ylimmäinen pentu Kiire ja alimmainen Pikku Myy

8 kommenttia:

  1. Oi miten suloisia pentuloita :D Pikku Myy ja Kiire, oih :) Merlelapsoset myös näyttävät todella kauniisti värittyneiltä! Onnittelut vielä kerran tasaisesta tyttökatraasta. Mielenkiinnolla jään seuraamaan pentujen kehitystä! Odottavan aika on pitkä.....

    VastaaPoista
  2. Voi ihania kaikki! ^^ Ja loistavia nimiä taas keksitty (varsinkin Pikku Myy ja Kuutti :'D), ja Rauha on kovin nimensä näköinen hienoine punaisine turkkeineen... :)
    Innokkaina jäädään ootteleen pentusten tapaamista.

    VastaaPoista
  3. näin unta pentujen synnytyksestä,minulla taitaa olla ennustajan vikaa! :) onnea ihanista pentusista! t: sara

    VastaaPoista
  4. Onnea kovasti tästä tyttökatraasta vielä tätäkin kautta! Kuvat aiheuttivat kyllä mielenkiintoisia ääniä kaverissa ja minussa. Kuutti-neiti ehdottomasti varasti heti paikkansa suosikkilapsena, vaikka sellaisia ei varmaankaan kannattaisi pentukuumeilulle altistuneena valkkailla. :D Katsotaan missä välissä kehtaisin kiusata kasvattajatätiä ikävillä sähköpostiviesteillä kenneltyttöasian suhteen.. hehe.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania. Olin aivan varma että kun tulen tentistä kotio niin olet jo ekat kuvat ehtinyt laittaa ja oikeassa olin :) <3

    -aino

    VastaaPoista
  6. Onnea teille kovasti! Pakko minunkin sanoa että nimet ovat hyviä:) Awaw<3

    VastaaPoista
  7. Onnittelut pennuista! Nythän se vilske siellä toden teolla alkaakin. Kaikki pennut aivan ihania ! Nyt vaan odotellaan että päästään katsomaan pentuja ! :)

    Elmiina ja Tanja

    VastaaPoista
  8. Onnea upeasta pentukatraasta. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.