0-2 vkoa

keskiviikko, 16. toukokuuta 2012

20. vrk

Meidän arkeen kuuluu lähinnä syömistä ja nukkumista. Olemme nyt maistelleet paistinjauhelihaa ja kermaviiliä kolme kertaa. Eilen päivällä oli ensimmäinen maistelukerta. Toinen kerta oli tänä aamuna ja kolmas kerta tänään illasta. Tänään kävimme ulkona ensimmäistä kertaa päivällä ja toisen kerran sitten vielä illasta. Madotin pennut myös tänään ensimmäistä kertaa Axilurilla. Huomenna jatkamme madotusta. Ulkoilu riippuu nyt ihan kelistä.

Huomenna olisi tarkoitus kuvata pentuja yksittäin. Toivottavasti sää on suosiollinen kuvaussessiolle. Muussa tapauksessa kuvaan pennut sisällä.

Ai niin, ennen alkuviikon videota - HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ JARRUKOILLE, jotka täyttivät tänään kolme vuotta!


tiistai, 15. toukokuuta 2012

19. vrk

Tänään alkoi kuulua sen verran enemmän undulaattien laulantaa pentuhuoneesta, että päätin antaa pennuille ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa. Päivän menu sisälsi kermaviiliä ja paistinjauhelihaa. Pennut olivat kovasti tohkeissaan ruoasta. Jouduin hieman nostelemaan tyttösiä lautaselle, kun he vain ensin keskittyivät nuolemaan ruokaa tassuistaan. Pienen harjoittelun jälkeen osa porukasta suorastaan makasi lautasella.

Koska kelit ovat kovin suosiollisia, uskon että pääsemme ulkoilemaan loppuviikosta. Huomenna alkaa myös ensimmäinen kolmen päivän matokuuri. Kaikkea jännää on siis tällä viikolla tiedossa. Torstaina varmaan otan kolmeviikkoiskuvat. Jos ehdin, koostan myös videon ensimmäisistä maistelukerroista.

 Pennut ovat tosiaan alkaneet leikkiä keskenään pieniä hetkiä. Purevat toisiaan hampaattomilla suillaan. Kun niitä rupsuttaa kyljestä, alkaa jokaisella zingeri hurista. Rauha mukaan lukien. Nyt tämä touhu alkaa pikku hiljaa käydä oikeasti mielenkiintoiseksi, kun pennuista alkaa löytyä luonnetta sekä mahdollisesti myös niitä luonne-eroja.

 

sunnuntai, 13. toukokuuta 2012

17. vrk

Niin sitä vaan mennään jo kolmannella viikolla. Pennut alkavat jo pikku hiljaa leikkiä lyhyitä hetkiä keskenään. Olen ollut huomaavinani, että Vieno ja Kuutti viihtyvät paljon keskenään. Itse asiassa jo siinä vaiheessa, kun pennuilla oli silmät kiinni, tapasin Vienon ja Kuutin usein keskenään nukkumassa. Myös Pikku Myy, Lentsu ja Kiire muodostivat usein oman kasansa. Meidän suloinen Rauha olikin usein sitten yksin. Nyt sen sijaan näyttäisi siltä, että Lentsu ja Rauha ovat usein samoilla hoodeilla.

 Eilen olimme Kiian ja Kiian pojan Oivan kanssa Tampereella näyttelyssä. Kehässä nähtiin myös Oivan sisko Raina sekä Superin sisko Ronja. Seurassamme oli myös muita Tampereen "sivukonttorin" väkeä. Kiitos Hennalle, Jonnalle, Mirkulle, Ollille, Kaijalle, Tuijalle sekä Leilalle oikein mukavasta päivästä! Vähän oli kasvattajatädillä levottomat jutut, kun väsymys painoi (seli seli) sen verran päälle. Meillä kun on ollut hieman ongelmia tuon lämmönsäätelyn kanssa. Välissä pentulassa on liian kylmä ja sitten seuraavaksi liian kuuma. Viime yö olikin jo täysin rauhallinen, eikä yksikään penneli huutanut parin tunnin välein. Hyvä niin, niin nyt sitä jaksaa päivitellä blogiakin. :)

Kuva on hieman epätarkka mutta sen verran hauska, että oli pakko laittaa tähän. Kuvassa Kiire nostaa päätään. Huomatkaa korvien asento. ;)

Kiire nukkuu Lentsu tyynynään.


Rauha matkalla leikkipaikalle.


Rauha köllöttelee


Pikku Myy filmaa...


Sydämensärkijä <3


Lentsu ja Vieno leikkivät...

kunnes Rauha änkää väliin.


Niinpä Lentsu leikkiikin Rauhan kanssa.


Lentsu ja Rauha nukkumassa eri paikoissa


Pikku Myyn ja Kiireen ensimmäinen paini


Kuutti Kiireen niskan päällä


Kuutti saa apuja Vienolta


Täplikkäät vastaan mustavalkoiset


 

torstai, 10. toukokuuta 2012

2 vkoa

Pennut tuntuvat kasvavan ja kehittyvän silmissä. Kaikilla on jo silmät auki, vaikkei ne näykään tämän päivän kuvissa, sillä kuvasin pentuja selvästi heidän "päivätirsojen" aikaan. Ainoastaan Kiire ja Lentsu hieman havahtuivat paikan vaihdosta. Punnitsen pennut tänä iltana ja lisäilen sitten 2-viikkoispainot.

Super-mamma on super mamma ja pitää laatikon niin puhtaana, että välistä alkaa epäilyttää josko Pikku Hyyperit eivät kaki laisinkaan...

1. pentu "Pikku Myy"
Syntymäpaino: 280 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 627 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1010 g
Painonnousu prosenteina syntymäpainosta: 260%

Pikku Myy näyttäisi olevan sittenkin pentueen pienin (vaan eipä olekaan...)


Voi noita tassuja...


Kuonoonkin näyttäisi tulevan kauneuspilkkuja.2. pentu "Kiire"
Syntymäpaino: 328 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 655 g
Paino 2 viikon ikäisenä. 1092 g
Painonnousu prosenteina syntymäpainosta: 232%

Kiire maistelee kynää.


Piiiitkä haukotus


Ja yksi söpöstelykuva

3. pentu "Rauha"
Syntymäpaino: 300 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 583 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 943 g
Painonnousu prosenteina syntymäpainosta: 214%

Rauha ja kynä

Rauha mittailee paikkoja...


mutta jatkaa sitten nokosiaan.4. pentu "Kuutti"
Syntymäpaino: 309 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 606 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1022 g
Painonnousu prosenteina syntymäpainosta: 230%

Kuutti ja kynä


Söpö nassuKasvattajatädin pehmeällä sängyllä on hyvä nukkua.


5. pentu "Lentsu"
Syntymäpaino: 342 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 631 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1076 g
Painonnousu prosenteina syntymäpainosta: 214%

Salli mun nauraa...


Hei kaverit, missä ootte?


Uni voitti sittenkin.


6. pentu "Vieno"
Syntymäpaino: 366 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 662 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1121 g
Painonnousu prosenteina syntymäpainosta: 206%

Maistelen ensin omia tassuja.


Mikä täällä oikein räpsyy?


Mutta niin sammui tämäkin saunalyhty.


Super-mamma
Syntymäpaino: 316 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 760 g
Paino 2 viikon ikäisenä: 1309 g


Tässäpä vielä yksi kuva eiliseltä. Pulleita porsaita oomme kaikki, oomme kaikki...


Tähän lopuksi laitan vielä varsin pitkän videon tältä päivältä. Videon alussa Pikku Hyyperit harjoittelevat kävelemistä. Pienen pieniä leikin eleitäkin sekä murinoita on nähtävissä. Lopuksi videolla näkyy Pikku Hyyperin lounastauko alusien vaihdon jälkeen.tiistai, 8. toukokuuta 2012

12. vrk

Eilen illasta oli sitten Lentsulla sekä Kiireellä silmät auki. Kiireellä vähän vähemmän kuin Lentsulla mutta raollaan silti. Enää nämä meidän väriläiskät pitävät tiukasti simmujaan kiinni.

Tänä aamuna, kun rupsutin Vienoa sylissäni, alkoi tyttö ynistä ja "öhkiä", mistä seurasi luonnollisesti pissut kasvattajatätsyn paidalle. Sitä saa mitä tilaa, vai mitä?

Olen nyt päättänyt lapsukaisten nimet. Tämä on ennenkuulumatonta, että ihan näin varhaisessa vaiheessa olen päässyt jonkinlaiseen tulokseen, mistä kuuluu iso kaikille teille, jotka osallistuitte FB:n puolella ideatalkoisiin. Erityiskiitos rakkaalle ystävälleni Marialle eilisestä ja tämänpäiväisestä aivoriihestä! Kovin muuttuivat nimet alkuperäisistä ehdotuksista mutta tämä johtuu osittain siitä, että pyrin keksimään jokaiselle osuvan nimen lisäksi sellaisen, jota ei ole aikaisemmin käytetty.

Nimet tulevat olemaan seuraavanlaiset:

Pikku Myy = Amazeme French Revolution
Kiire = Amazeme Fierce Whisper
Kuutti = Amazeme Fool Moon
Rauha = Amazeme Foxtrot Lady
Lentsu = Amazeme Faithful Soul
Vieno = Amazeme February Stars

Tässäpä vielä pari kuvaa eiliseltä illalta.

Pikku Myy sukeltaa siskojensa väliin. 

 

Rauha köllöttelee Kiireen päällä ja Vienon kyljessä kiinni


maanantai, 7. toukokuuta 2012

11. vrk

Täällä elo on vielä kovin tasaista. Pennut pääasiassa syövät ja nukkuvat. Syönnin jälkeen hakevat hieman äänekkäämmin sopivaa nukkumapaikkaa. Myös baariin mennessä muutaman kaverin on pidettävä itsestään kovastikin ääntä.  Pennut alkavat nyt kakkia itsenäisesti, joten pitää vaihtaa nuo alustat pienempiin karvoihin, sanomalehtiin sekä pyyhkeisiin, joita on helpompi pestä. Ensimmäisellä Pikku Hyyperillä on jo silmät auki ja kuten arvata saattoi, kyseessä on Pikku Myy. Kuvasin pentuja kameralla eilen ja tänään. Tässäpä teille ensimakua tulevasta...


lauantai, 5. toukokuuta 2012

9. vrk

 Kävin eilen hakemassa postista pennuille kaulapannat ja taluttimet. Taluttimet ovat kenties hiukan liian lyhyet (120 cm) mutta käyvät kyllä ihan pikkupennun taluttimista (alla pannoista kuva).

Olen alkanut jo miettiä noita virallisia nimiä. Ties vaikka järjestän niistä "yleisöäänestyksen" FB:ssä. Taidan olla hieman malttamaton, sillä olen jo varannut sirutusajan sekä ajan eläinlääkärin tarkastusta että silmäpeilausta varten. Mujusen Salme Koirataito SM:stä tulee siruttamaan pennut perjantaina 1.6. Jos on hyvä keli, Salme saattaa napata muutaman kuvankin tyttösistä. Pentutarkastus ja silmäpeilaus onkin keskiviikkona 13.6. Joensuussa. Olen lahjonut mieheni lähtemään matkaani kiljukaulojen kanssa. Kaksin on huomattavasti hauskempaa matkata Joensuuhun asti takakontissa kiljuvien bordercolliepentujen kanssa.

torstai, 3. toukokuuta 2012

1 vko

Tänään Pikku Hyyperit täyttävät yhden viikon. Paljon onnea koko sisaruskatraalle! Punnitsen pennut illasta ja lisäilen painot sen jälkeen. Eilisen punnituksen perusteella kaikki pennut painavat yli 500 grammaa. Vieno on jo ylittänyt 600 gramman rajapyykin. Myös Kiire ja Lentsu hivuttelevat sitä kovasti. Kohta voisi alkaa miettiä virallisia nimiä. Se on kuulkas mieluisaa puuhaa. Pannat ja hihnatkin on jo tilattu Peten Koiratarvikkeesta. Yritin ensin tilata samanväriset tuotteet jokaiselle mutta punaisia ei ollut kuin kaksi kappaletta. Sitten yritin saada violettia lopuille neljälle mutta niitä olikin varastossa enää kolme kappaletta. Niinpä loppujen lopuksi Pikku Myylle, Lentsulle ja Kiireelle tulee violetit pannat, Kuutille ja Vienolle punaiset ja Rauhalle beige. Aika hauska sattuma. Voisin toki jakaa nuo pannat sattumanvaraisesti arpomalla mutta eipä kai tämänkaltaisesta somistautumisesta ole haittaa. :)

1. pentu "Pikku Myy"
Syntymäpaino: 280 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 627 g

Pikku Myy ottaa ilmavainun.


Pikku Myy osaa olla myös hetken paikoillaan.


2. pentu "Kiire"
Syntymäpaino: 328 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 655 g

Kiire-söpöläinen
 

Pitäisiköhän tässä jonnekin lähteä?
 

3. pentu "Rauha"
Syntymäpaino: 300 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 583 g

Rauha ottaa rauhallisesti.


Mitäpähän sitä hötkyilemään turhaan...
 

4. pentu "Kuutti"
Syntymäpaino: 309 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 606 g

Kuutti häipyy paikan päältä.

Aika osuva nimi :)


5. pentu "Lentsu"
Syntymäpaino: 342 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 631 g

Lentsulla ikään kuin olisi jo hieman silmät raollaan.
 

Katsokaapas vaikka itse.
 

6. pentu "Vieno"
Syntymäpaino: 366 g
Paino 1 viikon ikäisenä: 662 g

Vieno olisi tulossa suoraan syliin.

Malttaa kuitenkin vähän aikaa poseerata.


Pikku Hyyperin 1 viikon ikäsinä

 

keskiviikko, 2. toukokuuta 2012

6. vrk

Vappu menikin pihaharavoinnin, grillauksen ja saunomisen merkeissä. Pikku Hyyperien vappu sisälsi pitkälti nukkumista sekä syömistä. Maanantai-illan punnituksessa kävi ilmi, ettei Pikku Myy olekaan mikään Pikku Myy vaan aito oikea Iso Myy, sillä silloin Pikku Myy oli pentueen painavin marsu. Eilen sen sijaan tilanne oli hieman jo tasottunut. Kiire ja Vieno jakoivat painavimman marsun tittelin 541 gramman mahti painollaan. Lentsu tuli kolmanneksi kahden gramman erotuksella. Pikku Myy painoi 529 grammaa, Kuutti 503 grammaa ja meidän punatukka 479 grammaa. Kaikki pennut Rauhaa lukuun ottamatta painoivat eilen illalla siis jo yli puoli kiloa.

Super-äiti on kovin ihmeissään, kun saa ruokaa järjettömät määrät. Olen nyt syöttänyt tyttöstä neljän, viiden tunnin välein läpi vuorokauden. Minullahan on tämä pieni ihmislapsi, joka minut joka tapauksessa herättää myös yöllä, joten voinpa siinä samalla heittää myös mammakoiralle apetta rinnan alle laitettavaksi.

Kuvasin eilen hieman näitä meidän marsuja. Tässäpä teille lyhyt videopätkä Pikku Hyyperien vapusta.


 

maanantai, 30. huhtikuuta 2012

4. vrk

Tilanne täällä on jo kovasti rauhoittunut. On se helpotus nähdä, että mammakoira voi hyvin. Sillä on kuitenkin erittäin tärkeä rooli näiden pentujen hyvinvoinnin vaalimisessa. Pentujen painot ovat nousseet upeasti. Eilisillan punnituksen ehdoton voittaja oli meidän ihanainen Pikku Myy, jonka paino oli noussut lauantai-illasta 80 grammalla. Siskojen painot nousivat 50 gramman kieppeillä (välillä 48-55 grammaa). Tasaisesti siis kasvaa koko konkka-ronkka.

Huomasin eilen, että pigmentti on alkanut tulla nenänpäihin. Pikku Myy, Kiire ja Lentsu ovat kyllä kaikki todella mustia, joten ei tämä minua täysin päässyt yllättämään. Otin tänään kuvia "pitkästä aikaa", kun en malta olla ottamatta. Koettakaa kestää.:)

Riiviö nimeltä Kuutti

Lentsun voimistelutauko"Mitä sinä siinä taas kuvaat?", kyselee Lentsu


Hieman epäselvä kuva mutta sen verran söpö, että oli pakko laittaa. Kuvassa Lentsu ja Pikku MyyPikku Myyn pian pikinokka


Rauha rauhallisesti unessa


Rauha nukkuu vol 2


Rauha nukkuu vol 3


Nenäkosketus à la Vieno ja Rauha


Osa porukkaa nurkassa häpeämässä


Baarissa lounastauolla


Koiranpentumuodostelma

 

sunnuntai, 29. huhtikuuta 2012

3 vrk


Lauantain yönsä voisi toki paremminkin viettää mutta parempi katsoa kuin katua. Super oli koko eilisen päivän melko levoton. Läähätteli niin, että nenä napsui. Lämpö oli sen yli 39 asteen. Nisät tuntuivat kuitenkin aivan normaaleilta. Illasta läähättelyn lisäksi mammakoira alkoi välistä vinkua. Kuuntelin tätä pitkälle yöhön, kunnes hermo petti ja pakkasin pennut sekä mammakoiran ja lähdin Jyväskylään päivystykseen.

Päivystyksessä eläinlääkäri teki normaalit tutkimukset ultraa lukuun ottamatta. Tämän lisäksi verinäytteestä katsottiin kalkki- ja tulehdusarvot, jotka molemmat olivat aivan normaalit. Niinpä eläinlääkäri päätyi antamaan Superille kipulääkettä, joka tuntui tehoavan pienen hetken kuluttua. Tämän lisäksi lääkärisetä kirjoitti antibioottikuurin siltä varalta, ettei lämpö ala laskea. Hain kuurin tänään varmuuden vuoksi. 

Nyt näyttäisi tilanne rauhoittuvan. Superilla on selvästi jälkipolttoja aina syöttöjen jälkeen, mikä on täysin normaalia. Itse vain huolestuin suuresti tuosta läähätyksestä, kun se ei ottanut loppuakseen syöttöjen välillä. Super kuitenkin on hoitanut pentuja hyvin ja painotkin ovat nousseet hyvin myös perjantai-illasta, joten sen puoleen ei ole huolta.

Otin pennut mukaan sellaisessa laatikossa, jonka reunat ovat noin 10-15 cm korkeat. Eiköhän Kuutti kiivennyt reunan yli... Onneksi tömähti turvallisesti karvalle, kun mammakoira oli pöydällä näytteidenottoa varten. Lääkärisetä ihan erikseen kehui, kuinka kiltti Super onkaan. Antoi tehdä kaikki tarvittavat tutkimukset mukisematta.

On ollut ilo huomata, kuinka pennut ovat todella terhakoita. Hakeutuvat nisille melkeinpä jalkojensa päällä kävellen - ja ikäähän oli vasta alle 3 vuorokautta. Maltan tuskin odottaa näkeväni mitä näistä oikein tuleekaan.

lauantai, 28. huhtikuuta 2012


2 vrk

Viime yö meni varsin mukavasti. Super osaa varoa pentuja, joten sen puoleen minun ei tarvitsisi nukkua pentuhuoneen lattialla. Katsoin kuitenkin parhaimmaksi nukkua samassa huoneessa mammakoiran kanssa, sillä haluan pitää tyttöstä silmällä ja palvella neitosta tuoden juomat ja ruoat suoraan laatikkoon. Superilla on myös etuoikeus päästä ulkoilemaan öiseen aikaan. :)

Mittasin pentujen painot eilen illalla ja hyvin olivat ottaneet painoa. Pikku Myy ja Lentsu nostattivat painoaan 36 grammalla. Kuutti 35 grammalla, Kiire 33 grammalla, Vieno 15 grammalla ja Rauha 4 grammalla. Mittaan painot taas tänään illasta.

Pikku Myy ja Kuutti ovat osoittautuneet todella temperamenttisiksi. Tänään kun isommat koirat haukkuivat pihalla, nousi Supra laatikosta kesken syötön. Nisillä oli Kiire, Lentsu ja Kuutti. Kiire ja Lentsu irrottivat otteensa mutta Kuutti jäi ilmaan roikkumaan. Onneksi mammakoira ei lähtenyt ovelle tarkistamaan tilannetta, sillä Kuutti olisi kyllä silloin saanut haipakkaa kyytiä. Sitkeä sissi.

Pennut ovat todella terhakoita ja liikkuvat kovin tarmokkaasti laatikossa. Tarmon lisäksi myös maitoa tuntuu riittävän. Huolenaiheena on kuitenkin Superin lämpö. Tuossa pari tuntia sitten kun mittasin sen, oli se jopa 39,2. Piti jo soittaa eläinlääkärille mutta neuvoksi sain, että katsellaan vielä, koska nartun vointi on muuten hyvä. Super syö hyvin ja ulkona käydessään on ihan virkeä. Pentuhuoneessa on aika ajoittain lämmintä jopa 36,5 astetta, mikä ei varmaan edesauta Superin olotilaa. Pitää aina välistä hieman viilentää huonetta.

Otin tänään muutaman kuvan pentusista. Seuraavat yksittäiskuvat otan sitten, kun pennut ovat yhden viikon ikäisiä. En viitsi olla kiusaamassa pienokaisia tuon tuosta.

Kuutti kääröllä


Pikku Myy söpöstelee


Lentsu, Vieno ja Rauha ruokailemassa


Perhepotretti


Rauha, Vieno ja Kiire yhdessä kasassa (itse asiassa Rauha meni häiritsemään siskojaan)


Pissatuspalvelu pelaa


Kiire ja Vieno matkalla ruokailemaan (kun Rauha oli käynyt tytöt herättämässä)


Syömistyyli on vapaa