5-6 vkoa

tiistai, 12. kesäkuuta 2012

Äffäpentujen leikkituokio

Sain kun sainkin tehtyä tämän videon teille. Saattaa olla viimeisimpiä, ellei jopa viimeinen tältä erää. Loppuviikko tosiaan menee Joensuun reissun, vierailuiden ja "paperitöiden" parissa.


tiistai, 12. kesäkuuta 2012

47. vrk

Nyt on kasvattajamamin reissu takana. Äitini oli oikein hyvin pärjännyt täällä pentujen kanssa sitten kun oli rakentanut takapihalle kasan barrikaadeja. Lauantaina täällä tosiaan oli Nina ja Raine äitini apuna. Kiitos lapsenvahtina olemisesta teille!

Huomenna meillä onkin pitkä ajomatka pentutarkastukseen Joensuuhun. Toivottavasti asettuvat aloilleen, jotta ei mene koko matka itkiessä - ja kuskilla korvatulpat korvissa.

Olen nyt tehnyt näille Äffäpennuille omat sivut, joilta näette pentujen tulevat nimet sekä omistajat paikkakuntineen. Tampereen "sivukonttori" saakin Äffäpennuista aimon vahvistuksen, sillä neljä kuudesta muuttaa Tampereelle tai aivan siihen lähelle. Pikku Myystä tulee Myy, Kiireestä Rilla, Rauhasta Lova (lausutaan ruotsalaisittain Luuva), Kuutista Hoppu, Lentsusta Nova sekä Vienosta Freya. Saavat kyllä kaikki oikein nätit ja osuvat nimet.

Yritän tänään koostaa videonpätkän paikkaamaan tätä pitkää mediahiljaisuutta. Ties vaikka saisin muutaman kuvankin napattua. Alkaa tätä hommaa olla loppumetreillä niin paljon, etten välttämättä ehdi hirveästi kuvailemaan mukuloita mutta aina jos vain aikaa löytyy, niin saa kyllä kamera laulaa.

Toivottavasti saamme Mikon meille torstaina töiden jälkeen... Torstai onkin viimeinen päivä, kun koko porukka on koossa.

torstai, 7. kesäkuuta 2012

6-viikkoiskuvia

Huono omatunto kolkutteli Jasminea ja hän ystävällisesti laittoi kaapelin mieheni matkassa minulle takaisin. Hienosti tehty. Saat anteeksi tämän pienen hairahduksesi. (Tiedoksi niille, jotka eivät tunne minua, lasken vain leikkiä...)

Tässäpä nyt olisi teille muutama kuva tältä päivältä pahimpaa ikäväänne helpottamaan. Sain kuvattua myös neitejä videolle mutta katsotaas milloin saan taas sen verran varastettua aikaa, että pystyn koostamaan siitä videon teille ihasteltavaksi.

Kiire ja Lentsu varvashippasilla
 

Kiire juoksee mamin luo yläpihalla

Lentsu omii varpaat


Pikku Myy ja Kuutti tanssimassa


Rauha juoksee mamin luo... Katsokaa mitkä korvat! ;)


Rauha ja Vieno tanssimassa


torstai, 7. kesäkuuta 2012

6 vkoa

Olemme pentujen kanssa ulkoilleet useampaan otteeseen päivässä. Pennut ovat tehneet tutkimusretkiään Halmialojen viidakossa varsin reippaasti. Taitaa näistä oikeita viidakkopetoja tulla.

Eilisestä aamusta lähtien olen totuttanut pentuja pantoihin. Kovasti kyllä rapsuttelevat kaulaansa mutta eivät kuitenkaan sen enempää protestoi tätä inhoketta. Ruokaa menee tällä hetkellä noin 2,5 desiä neljä kertaa päivässä. Tämä tarkoittaa noin 15 g per pentu per ruokailu. Tämän lisäksi Supra käy vielä imettämässä pentuja useamman kerran vuorokaudessa. Yö ollaan kuitenkin oltu ilman.

Otin tänään muutaman kuvan pennuista mutta koska rontti elmeri luottokätilö on näemmä "lainannut" meidän kaapelia, en saa kuvia siirrettyä koneelleni. Pahoittelen tapahtunutta.

 Olimme eilen Palokassa koirakummin luona kyläilemässä. Ensimmäinen automatkamme sujui paremmin mitä Superilla aikoinaan. Hyyperit huusivat vain ainoastaan menomatkan. Tämä enteilee ihan hyvää Joensuun reissua ajatellen. Paperitkin tulivat eilen, joten sen puoleen ei ole hädän päivää. Saadaan ihan ongelmitta silmäpeilaukset virallisiksi.

Tuntuu jotenkin hassulta ja jokseenkin haikealta ajatella, että joidenkin pentujen kohdalta meillä alkoi viimeinen viikko yhdessä. Saako sitä kasvattjamami jo tässä vaiheessa vollottaa?

tiistai, 5. kesäkuuta 2012

40. vrk

Äffäpennut löytyvät nyt KoiraNetistä. Kyllä oli taas nopeaa toimintaa Kennelliitolta. Sirutushan oli vasta perjantaina ja jo eilen sain maksaa rekisteröintimaksun. Uskoisin, että saamme paperit ennen silmäpeilausta.

Tänään otimme kuvia Jasminen kanssa oikein urakalla. Jonna ja Aku pääsivät todistamaan kuinka haastavaa pentujen kuvaaminen voikaan olla. Ensin pennut olivat aivan liian tarmokkaita ja sitten pian jo liian väsyneitä. Onneksi sitkeys palkittiin ja saimme kuin saimmekin napattua ihan kiitettävät kuvat neitokaisista. Kiitos Jasminelle tästä!

Olen lisännyt nyt ruokailut kolmesta kerrasta neljään kertaa päivässä. Tämä ei luonnollisesti Pikku Hyypereitä haittaa. Olemme voineet ulkoilla nyt useamman kerran päivässä ja pääasiassa vapaana takapihalla. Huomenna onkin edessä ensimmäinen autoilu, kun ajelemme Palokkaan koirakummia tervehtimään. Torstaina, jos hyvin käy, saamme Mikon meille kylään pentuja kuvaamaan. Perjantaina alkaakin teille arvoisat blogini lukijat pitkä mediahiljaisuus, kun kasvattajamami lähtee muille maille. Palaan taas linjoille maanantaina.

Amazeme Faithful Soul "Lentsu"
 


Amazeme February Stars "Vieno"Amazeme Fierce Whisper "Kiire"Amazeme Fool Moon "Kuutti"Amazeme Foxtrot Lady "Rauha"Amazeme French Revolution "Pikku Myy"Amazeme Golden Queen... hieman ylikasvanut pentu... ;)


maanantai, 4. kesäkuuta 2012

39. vrk

Viikonloppu tosiaan meni vierailuiden merkeissä. Pennut saivat ottaa vastaan yhteensä kuusi eri porukkaa perjantaista sunnuntaihin, mikä on erinomainen asia sosiaalistamisen kannalta. Pennut on nyt madotettu toistamiseen. Perjantaina punnitsin pennut ja painot huitelevat pitkälti samoissa. Pikku Myy ja Rauha painoivat karva alle 2400 grammaa. Kuutti painoi n. 2450 grammaa ja muut tytöt sellaiset 2550 grammaa. Mittatulos ei ole kovin luotettava, sillä kyytiläiset tahtovat loikata vaakakupista pois. :)

Lauantaina otin pentuhuoneesta pentulaatikon pois ja vein tilalle putken. Olemme myös ulkoilleet takapihalla vapaana useamman kerran päivässä. Hyyperit kyllä nauttivat pihalla vapaana juoksemista. He myös tekevät oikein mieluusti ainakin isommat tarpeensa pihalle. Aamulla kun menen pentuhuoneeseen, ei siellä ole yleensä kakan kakkaa. Aika siistejä plikkoja.

Tällä viikolla onkin sitten visiitti koirakummin luona keskiviikkona. Joko huomenna tai sitten torstaina yritämme ottaa Hyypereistä viralliset seisomakuvat, jotka laitan sitten nettisivuillemme, kunhan saan tietää pentujen tulevat kutsumanimet. Osa onkin jo ehtinyt päättämään.

Perjantaina lähdemme Kiian, Oivan, Rytmin ja Neelan kanssa Latviaan näyttelyreissulle. Äitini tulee hoitamaan pentuja, Superia ja Nämppää. Myös Nina ja Raine ovat lupautuneet lastenvahdiksi lauantaille. Kiitos siitä heille jo näin etukäteen! Pennut alkavat muuttaa omiin koteihinsa perjantaina 15.6. lähtien. Viimeiset mohikaanit lähtevät sitten juhannuksen aatonaattona.

Eilen illasta kuvasin pentuja ja alla teille hieman satoa kuvaussessiostani.

Kiire ja Lentsun sorsa
Pelottava hyökkäys...

Tää sorsa on mun!


Hassu Kiire


Kiire hepuloi


Kuutti taistelee sorsasta äitinsä kanssa
Kuutti matkalla rakennushommiin


Lentsu matkalla rakennushommiin... taitavia tyttöjä minulla.


Lentsu ja Vieno
Lentsu patsastelee


Lentsu rattaiden kyydissä


Pikku Myy ja KiireRauha Eliaksen kimpussaRauha leikkii äitinsä kanssa


Montako koiraa näet kuvassa?


Supra leikittää Vienoa


Vieno, Kuutti ja Pikku Myy


Vieno hetken paikallaanlauantai, 2. kesäkuuta 2012

37. vrk

Kyllä sen näkee, kun ammattilainen on asialla. Tässäpä muutama kuva teille kaikille ihasteltavaksi eilisestä kuvaussessiosta. Tuhannesti kiitoksia Salmelle näistä niin mahdottoman hienoista kuvista!

Kuutti ja Lentsu 

Kuutti, Kiire ja Rauha


Kuutti tarkkana


Vetoleikkiä


Kuutti pussitettuna


Taistelupari Kuutti ja LentsuPikku Myyn pissuhetki


Pikku Myy, my little love
Rauhan hepuli
Vienon ja Kuutin taisto


Vieno ja apinaperjantai, 1. kesäkuuta 2012

36. vrk

Niin tuli viisi viikkoa täyteen. Eilen en sitten muistanut punnita pentuja mutta teen sen tänä iltana. Viime yönä ensimmäistä kertaa pennut nukkuivat koko yön ilman maitobaarissa käyntiä. Tänään saimmekin sirut niskaan. Kylläpä nämä meidän tyttöset ovat terästä. Vain Kiire hieman ulahti enemmän mutta esimerkiksi Kuutti pysyi täysin vaiti.

Laitoin saman tien rekisteröinnin eteenpäin OmaKoirassa. Saa nähdä ehtivätkö paperit silmäpeilaukseen mutta jos asiat etenevät kuten aikaisemmin, minulla on rekisteripaperit käsissä jo ensi viikon loppupuolella. Sähköinen asiointi on nopeuttanut huomattavasti rekisteröintiä Kennelliitossa.

Sirutuksen päätteeksi Salme kuvasi pentuja mutta ikäväksemme rankka sadekuuro keskeytti kuvaussession. Toivottavasti onnistuimme kuitenkin muutaman onnistuneen otoksen ottamaan. Pennut kyllä tykkäsivät peuhuta pihalla vapaana jo toistamiseen tänä päivänä. Keskipäivällä sain pentujen lapsenvahdiksi Mirkun ja Ollin. Kiitos penikoiden kaitsemisesta!