Synnytys

 

perjantai, 27. huhtikuuta 2012

Saanko esitellä?

Saanko esitellä Amazeme F-pentue?

Kertaillen tässä eilisen ja viime yön tapahtumia. Super pääsi minut eilen totaalisesti yllättämään, sillä tyttö oli ollut koko päivän todella rauhallinen. Oli toki pedannut muutamaan otteeseen mutta ei siis mitään massiivista läähättelyä taikka petailua ilmennyt. Kuuden maissa menin sitten mittamaan tytön lämpöjä sillä oletuksella, että lämpö olisi edelleen laskussa. Lämpö oli kuitenkin 37,7, niinpä soitin pikaisen puhelun luottokätilölleni. Puhelun aikana näin, kun Supra ponnisteli. Ensimmäinen pentu syntyi 21:18 ja sittenhän niitä tulikin tasaiseen tahtiin.

Puoleentoista tuntiin oli jo viisi tyttöä maailmassa. Tämän jälkeen tuli pitkä tauko. Super ponnisteli ja ponnisteli mutta mitään ei näkynyt. Kävimme välillä kävelemässä ulkona, mikä tuntui hieman auttavan. Iso merle tyttö, Vieno, syntyi vähän ennen yhtä. Viidennen ja kuudennen pennun väli oli kaksi tuntia, mikä tuntui todella pitkältä ajalta ottaen huomioon mihin tahtiin Super oli ensimmäiset viisi synnyttänyt. Vienon jälkeen meni vielä tunti, kun ulos tuli seitsemäs pentu. Enkelikoira oli tismalleen samaa kaliiberia kuin Vieno. Pentu ei osoittanut elonmerkkejä, joten yritin elvyttää sitä pienen hetken mutta sitten annoin enkelikoiran mennä.

Vienon kaksoissisko oli ollut ilmeisesti liian pitkään synnytyskanavalla, minkä vuoksi hän menehtyi. Super ei itse reagoinut millään tavoin pentuun poistettuaan kalvot ja syötyään istukan. Mammakoira kaikessa viisaudessaan ymmärsi pelin menetetyksi.

Seitsemännen jälkeen Super rauhoittui hoitamaan pienokaisiin esimerkillisesti. Pennut hakeutuivat todella terhakkaasti omin avuin nisille. Erityisesti tiukkaan sävyyn punnituksessa ovat huutaneet Pikku Myy ja Kiire. Pikku Myy sai nimen tämän surullisen kuuluisan Muumi-mittarin mukaan. Kiire sai nimen siitä, kun hän oli juuri syntymässä, kun luottokätilömme, Jassu, astui taloon sisään ja hänelle vinkattiin, että nyt on kiire. Rauha sai nimensä siitä, kun hän ei huutanut kurkku suorana kuten kaksi edeltäjäänsä vaan äänteli hieman rauhallisemmin. Kuutti - no Kuuti on vaan kuutti. :) Lentsu sai nimensä siitä, kun luin väliajalla sähköpostia, jossa pohdittiin tokokoulutusta. Lentsu mainittiin yhtenä kouluttajana. Vieno sai nimensä siitä, kun hän on niin "pieni ja hentoinen". Sarkasmi pitää kasvattajankin hereillä.

Tässäpä vielä kuvia tältä päivältä.

1. pentu
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 21:18
Asento: pää edellä
Paino: 280 g
Työnimi: Pikku Myy


2. pentu
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 21:24
Asento: pää edellä
Paino: 328 g
Työnimi: Kiire
 

3. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 21:40 
 Asento: pää edellä 
Paino: 300 g 
Työnimi: Rauha 


4. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 22:30 
Asento: jalat edellä 
Paino: 309 g 
Työnimi: Kuutti 


5. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 22:51 
Asento: pää edellä 
Paino: 342 g 
Työnimi: Lentsu 


6. pentu 
Sukupuoli: narttu 
Syntymäaika: 00:58 
Asento: pää edellä 
 Paino: 366 g 
Työnimi: Vieno 


Kiire rötköttää Lentsun päällä


Vieno ja Kuutti matkalla maitobaariin


Vieno ja Kiire


Rauha the Tassupentu


Kuutti the Toinen Tassupentu


Ylimmäinen pentu Kiire ja alimmainen Pikku Myy

 

perjantai, 27. huhtikuuta 2012

Enkelikoira :(

Seitsemäntenä syntyi iso blue merle narttu mutta ikävä kyllä joukon viimeinen oli jo syntyessään täysin eloton. Yritin pienen hetken verran elvyttää pentua mutta annoin sitten enkelikoiran mennä. Tyttö lienee ollut pänningissä liian kauan. Ken tietää.  

Girl Power

Saimme juuri kuudennen tytön maailmaan. Vieno on blue merle ja Vieno painoi 366 g.

torstai, 26. huhtikuuta 2012

Viides pentu

Melko pian Kuutin jälkeen syntyi mustavalkoinen narttu, jolla on niskassa todella pieni valkoinen viiva ja naamassa iso pläsi. Pentu sai työnimekseen Lentsu, koska satuin juuri äsken lukemaan sähköpostia, jossa keskusteltiin seuramme tokokoulutuksesta. Lentsu mainittiin yhtenä mahdollisena kouluttajana tulevalle kesälle. :)  

Neljäs pentu "Kuutti"

Syntyi juuri äsken neljäs pentu, joka on blue merle narttu. Kutsumanimekseen neitokainen sai Kuutti. Kaikki pennut ovat todella terhakoita ja hakeutuvat hyvin nisille.  

Tilannepäivitys vol 1

Nyt on syntynyt kolme tyttöä, joista kaksi on mustavalkoista ja yksi punavalkoinen. Päivittelen tänne kaikki tiedot sitten, kun tilanne kokonaan rauhoittuu.  

Vedet tulivat

Hetki sitten tulivat vedet. Voimme siis alkaa odotella ensimmäistä pentua syntyväksi tässä parin tunnin sisään. Super on edelleen varsin rauhallinen ottaen huomioon tilanne.

Täällä jo ponnistellaan

Minä kun luulin, että oltaisiin vielä lämmönlaskuvaiheessa mutta mitä vielä - täällä jo ponnistellaan. Super on ollut koko päivän suhteellisen rauhallinen ja pedannut vain hieman. Tuossa viiden aikoihin meni sitten pentulaatikkoon. Välistä kurkkasin tytön perään mutta mielestäni ei siellä oikein mitään tapahtunut. Nyt sitten kuuden jälkeen tulin mittaamaan lämmön ja mittari näytti jo 37,7. Mitattuani huomasin, että Super jo ponnistelee.

Onneksi äitini tuli pian tämän jälkeen meille, niin hän voi hoitaa pojat. Luottokätilöni on vielä jumissa Jyväskylässä mutta toivottavasti saan hänet pian paikan päälle.