Tiineys


torstai, 26. huhtikuuta 2012


60. vrk - lämmöt laskussa

Olemme mittailleet lämpöjä suhteellisen tasaiseen tahtiin. Eilen aamusta klo 9:15 lämmöt olivat 37,6. Tästä 3,5 tunnin päästä 0,1 astetta vähemmän. En noteerannut tästä laskua laisinkaan. Supra jätti päiväruoan syömättä. Illasta sitten klo 20:15 lämmöt olivat jo 0,2 astetta alempana eli 37,3. Iltaruoka maistui kuitenkin. Vähän ennen puoltayötä mittasin vielä kertaalleen lämmöt ja tulokseksi sain tällä loistavalla Muumi-mittarilla 37,1. Näyttäisi siltä, että lämmöt olisivat laskussa. Yöllä neljän aikaan ja aamulla kahdeksalta sain saman mittaustuloksen.

Tänä aamuna ruoka jäi nyt kokonaan syömättä. Tyttö on muuten rauhallinen. Kaipailee tosin kovasti seuraani. On myös ahkerasi miinoittanut takapihaamme, joten tyhjennyskin näyttäisi olevan käynnissä. Kiia vaistoaa jotain ja jäykistelee häntä pystyssä Superin edessä. Niinpä laitoin hänet tuonne makuuhuoneeseen oven taakse jäykistelemään. Ei tarvitse mammakoiraa kiusata turhan päiten. Tätä kirjoittaessa Supra tuossa minun selän takana petaa meidän mattoa... Karvamatosta on kuulkas hyvä ottaa hampailla kiinni.

tiistai, 24. huhtikuuta 2012


58. vrk

Ei ole kuule meidän Muumi-mittarilla ihan kaikki muumit laaksossa. Mittasin lämmön ensimmäisen kerran sunnuntaina illasta ja mittari näytti 37,7. Hieman epäilin tulosta, niinpä mittasin oman lämpöni ja sain tulokseksi 36,1. Ymmärrän kyllä, että näytän välistä zombielta, mutta en nyt sentään kuitenkaan oikeasti kuollut ole. :) Uuden mittarin kalibroimiseksi mittasin lämpöni sitten vielä meidän vanhalla digitaalisella sekä perinteisellä elohopeamittarilla. Edellisellä lämpö oli 36,4 ja jälkimmäisellä 36,6. Muumi-mittarin ja elohopeamittarin välinen ero oli siis huikeat 0,5 astetta. Kyllähän tietysti saan lämmönlaskun tällä uudella mittarilla mitattua mutta turha on Superin lukemia vertailla isosiskonsa tai äitinsä lukemiin. Eilen Superin lämpö oli aamusta 37,7 ja illasta 37,9. Tänä aamusta lämpö oli 37,6.

Ruoan ja erityisesti piimän suhteen Super on hieman nirsoillut. Käytän edelleen tytön ulkona kaksi kertaa päivässä noin puolen tunnin ajan. Kovin on vielä kepeä askellus tyttösellä alkulenkistä. Loppulenkistä jo hieman löntystellään. Liikkeet tuntuvat edelleen, eikä tässä muutenkaan tunnu olevan mikään hätä.

Koska perheemme luottokätilö on lähdössä lauantaina Lahteen näyttelyyn, veikkaan, että meillä synnytetään juuripa lauantaina. Tämä veikkaus perustuu karmanlakiin, jota myös herra Murphyksi kutsutaan. Omasta puolesta kyseinen herra voisi kerätä kimpsut ja kampsut ja häipyä näistä maisemista jonnekin muualle ihmisiä kiusaamaan. On mahtanut olla kyseisellä herralla ankea lapsuus tai kovin ilkeä vaimo, kun niin paljon kerran haluaa harmia toisille aiheuttaa. :)

sunnuntai, 22. huhtikuuta 2012


56. vrk

Niin alkaa viimeinen viikko. Eilen kävimme Superin siskon, Ronjan, luonnetestissä Imatralla. Aamulla aikaisin lähdimme ja illasta sitten tulimme takaisin kotiin. Testi meni loistavasti. Kylläpäs näillä pennuilla on hieno täti. :)

Pentulaatikko on laitettu valmiiksi. Vielä ei mammakoira ole siellä sen kummemmin aikaansa viettänyt. Mitä nyt kävi laatikossa pyörähtämässä. Liikkeet tuntuvat edelleen parissa kohdassa nyt ainakin. Super läähättelee välistä aika reippaasti. Alkaa tytöllä olla tukalat oltavat. Ruokaa menee nyt sellaiset 9 dl päivässä. Tähän päälle sitten tarjoillaan vielä piimät. Super on alkanut nyt syödä hieman hitaammin. Lenkitkin menevät hieman hitaammassa tahdissa.

Olen ulkoiluttanut Superia nyt pari kertaa päivässä noin puoli tuntia kerrallaan. Muuten käy takapihalla pissalla. Ei tahdo enää oikein olla tyttösellä seurapiirirakko. Lämpöjä alan mitata tästä illasta lähtien. Mittailen ensin niitä pari kolme kertaa päivässä. Onneksi on nyt tuo nopea mittari, niin ei tule tästä liiaksi harmia mammakoiralle.

Tässäpä vielä pari kuvaa tältä päivältä.

perjantai, 20. huhtikuuta 2012


54. vrk

Tänään on tarkoitus pystyttää pentulaatikko sellaiseen kuosiin, että mammakoirakin pääsee jo tutustumaan omaan pesäänsä. Nythän pentulaatikossa on ollut viimeiset pari päivää vilskettä lähinnä poikien toimesta.

Eilen kävimme vielä viimeisillä tarvikeostoksilla. Koska herra Murphyn kanssa ei ole leikkiminen, kävin ostamassa maidonkorviketta ihan varmuuden vuoksi. Tämän lisäksi ostin Supralle iki oman Muumi-kuumemittarin. Pitäisiköhän sitä ristiä pennut Muumilaakson asukkaiden mukaan? Todennäköisemmin työnimet syntyvät itsekseen synnytyksen yhteydessä. Jossain tutkimuksessahan sanottiin, että ihminen on väsyneenä luovimmillaan. :)


Kyllä tällä kelpaa lämpöjä mitata

keskiviikko, 18. huhtikuuta 2012


Canvas-taulu

Kävimme tänään hakemassa postista canvas-taulun, jonka Super sai Keski-Suomen Palveluskoirayhdistykseltä tultuaan valituksi Vuoden Näyttelykoiraksi 2011. Aion teetättää samanlaiset taulut myös Nämpästä ja Kiiasta. Laitan sitten ne kaikki kolme työhuoneeni seinää koristamaan. Taulun lisäksi saimme helmikuussa pidetyssä kevätkokouksessa nimikoidun kylpypyyhkeen sekä narulelun valioitumisen kunniaksi. Kyllä nyt piisaa emännänkin kylpeä. :)
keskiviikko, 18. huhtikuuta 2012


52. vrk

Malttamattomalle loppuviikko on ilmeisesti tiistai: kokosin ja pesin pentulaatikon eilen. Ihan itse pienillä kätösilläni ruuvasin ruuvit paikoilleen. Samalla pesin kaikki alustat ja pyyhkeet. Nyt alkaisi siis olla valmista myös tältä osin. Enää puuttuvat pennut. :)

Super on todella hellyydenkipeä. Hakee silityksiä myös meidän pojilta. Välistä, erityisesti illasta, tyttö läähättelee aika kovasti. Eilen illalla sain ensimmäisen varman tuntemuksen liikkeistä. On se vaan hurja tuntemus, kun käden alla jotain pientä muljahtelee.

Ruokaa menee edelleen sellaiset 8 dl. Super on syönyt hyvällä ruokahalulla ja lenkkeilee edelleen normaalisti eli sellaiset 1,5-2 tuntia päivässä. Olen kyllä ajatellut, että pitäisi varmaan alkaa rajoittaa lenkittämistä, kun ei rouva itse tajua "seesteytyä" eli pitää vaan jatkossa jättää kylmästi mukaan änkäävä mammakoira kotiin ja käyttää hänet sitten erikseen tarpeillaan. Hyvähän se on, että mammakoira on hyvässä kunnossa h-hetken lähestyessä mutta ei sitä kuitenkaan tarvitse itseään ylikuntoon treenata.


sunnuntai, 15. huhtikuuta 2012


49. vrk

Long time no seen. Niin se vaan tämäkin viikko lähenee loppuaan. Aika menee kuin siivillä. Enää siis sellaiset kaksi viikkoa h-hetkeen.

Torstaina rakas Hyyperini kieri siinä itsessään. Jouduin siis pesemään tytön, minkä vuoksi turkki on hieman pörhöllään. Ihan näin välikommenttina täytyy ihmetellä kuinka tämä kevät innostaa ihmisiä tekemään tarpeitaan lenkkipolun välittömään läheisyyteen. Pitäisiköhän sitä polkaista käyntiin sellainen "Kerää kakkasi"-kampanja ihmisillekin? No joo, pesemällähän tuosta ongelmasta päästiin.

Perjantaina kävin hakemassa 12 kg Royal Caninin Starteria. Tällä hetkellä Supra syö aamulla 2 dl junioria ja 1 dl starteria, päivästä 1 dl junioria ja 1 dl starteria ja illasta vielä samanlainen annos kuin aamulla eli yhteensä nappulaa menee 8 dl. Se on aika hurja määrä mutta aikaisempien kokemusten perusteella ei mene enää kauan, kun ruoka alkaa taas tökkiä.

Eilen kävin kurvailemassa Kiian kanssa agilityssä kahden hylyn verran. Kyllä on kuulkaas Kiia nauttinut, kun lenkillä pääsee nykyään kiitämään Superia nopeammin. Sen verran on äitikoiran tahti hidastunut mutta kyllä hän vielä äitinsä päihittää.

Eilen myös siirsimme kissojen ruuat sekä hiekkalaatikon yläkertaan. Ensi viikon lopulla laitammekin sitten jo sen pentulaatikon paikalleen. Kävin jo etsimässä hesareita kierrätyspisteestä mutta vedin tällä kertaa vesiperän. Otamme siis oikein mielellään hesareita vastaan. Ne kun imevät paremmin nestettä. :)

Ihan parin päivän sisään pitäisi alkaa liikkeidenkin tuntua. Se on sitten kertakaikkisen vinkeetä tuntea pienten penneleiden liikkeet vatsan läpi. Mahtaa tuntua yhtä "vinkeeltä" äitikoirastakin kavereiden taukojumpat.


Vuorokausia kuvassa 48

Äitikoira poseeraa turkki pörhöllään

tiistai, 10. huhtikuuta 2012


44. vrk

Loppupääsiäinen menikin vatsataudin kourissa mutta nyt ollaan taas elävien kirjoissa. Eilinen päivä meni täysin sängyn pohjalla maatessa. Onneksi on takapiha, jonne voi koirat päästää tarpeilleen. Muuten sitä olisi joutunut vääntäytymään ulos, vaikka kuolo olisi noutanut. Tytöt ottivat rauhallisesti päivän kestäneen kotiarestin.

Tänään tosiaan on jo toisenlainen olo. Niinpä aamulenkin jälkeen treenasimme hieman Kiian ja Nämpän kanssa tuossa meidän kotitiellä. Supra sai tehdä yhden kerran tunnarin ja hyvinhän se meni. Oma tuli somasti käteen. On se vaan taitava tyttö. :)

Tuossa juurin äsken siistin kaikkien kolmen karvaturrin tassukarvat. Olivat aika villissä kunnossa. Samalla huomasin, että Superin vatsakarvat ovat alkaneet irrota. Otin tyttösestä sunnuntaina tällaisen makuukuvan, kun siitä kenties näkee hieman paremmin missä mennään. Vuorokausia siis kuvassa on 42.lauantai, 7. huhtikuuta 2012


41. vrk

Tänään olemme nauttineet mahtavasta lankalauantain säästä ulkoilemalla oikein kunnolla. Ulkoilutin myös kameraani, mistä joudutte nyt sitten kärsimään runsaan kuvasaaliin muodossa. Tässäpä heti alkuun muutama pakollinen masukuva.


Super ja masu oikealta puolelta

Super ja masu vasemmalta puolelta

Super ja masu vielä kertaalleen :)

Super ja Superin eloisat korvat

Ei voi muuta kuin hymyillä, kun katselee näitä kuvia...

Aika lempeä katse

Super etsii namipaloja heinikosta

Kiia syöksyy pallon kimppuun

Kiia kantaa ylpeänä saaliistaan

Mutta sitten...

...alkaa neuvottelut.

...ja lopuilta Supra tuo pallon minulle.

Super the Noutaja

Tyttäret poseeravat yhdessä

Tyttäret poseeravat yhdessä vol 2

perjantai, 6. huhtikuuta 2012


40. vrk

Tänään aloitimme matokuurin. Madotan perheemme kaikki kissat ja koirat Axilurilla kolmen päivän ajan. Supran masu tuntuu kasvavan silmissä. Kyljet tosiaan ovat kyllä vielä todella hyvässä kunnossa, joten uskallan kyllä lisätä ruokaa vähitellen. Niinpä tänä aamuna annoin 3,5 pentunappulaa ja illasta puuroa sellaiset 150 g, lihaa 100 g sekä nappulaa 1,5 dl.

Lenkkeilyt sujuvat aivan normaalisti. Esimerkiksi tänään aamusta kävimme 50 minuutin lenkillä. Illasta vedimme tunnin lenkin. Tytöt pääsivät päästelemään vapaana lähes koko lenkin. Huomenna voisin ottaa kameran mukaan, niin saisin kivoja kuvia tyttösistä.

Nyt kun Supra on mammalomalla, voin purkaa koko treeni-intoni Kiiaan ja Nämppään. Itse asiassa olen jo ilmoittanut muorin rallytokokisoihin, jotka pidetään Jyväskylässä heinäkuun lopulla. Kiian kanssa yritämme päästä korkkaamaan voittajaluokan ensi kuussa. Supra sen sijaan saa tehdä vain sellaisia tilalleen sopivia harjoituksia eli lähinnä tunnaria. Onpahan sitten sekin treenattu kisavalmiuteen ensi syksyn kokeita silmällä pitäen. :)

tiistai, 3. huhtikuuta 2012


37. vrk

Taitaapa olla kasvattajatätsyllä vuorokaudessa liikaa aikaa ja liian vähän tekemistä, kun on koko ajan tätä blogia päivittämässä. Tilanne ei siis ole sen kummemmin muuttunut sitten sunnuntain. Eilen pääsi käymään pieni kömmähdys ja iltaruoka siirtyi Superin mielestä aivan liian myöhäiseen ajankohtaan, mikä aiheutti ikävän oksennusryöpyn iltalenkillä. Kyllä kieltämättä otti päähän oma ajattelemattomuus varsinkin, kun omasta "tiineydestä" ei ole kovinkaan pitkä aika. Lupasin Supralle, ettei tämä tule toistumaan.

Muuttelin muuten noita asetuksia siten, että nyt jokainen voi kommentoida ilman rekisteröitymistä. Tänään otin muutaman kuvan tyttösestä, kun tuntuu siltä, että rouva pullistuu silmissä. Kyljet ovat kyllä vielä hyvässä kunnossa, joten ruokaa ei ole mennyt liikaa.


Aurinko paistaa suoraan silmiin, niih...

Hyyper tarkkana kuin porkkana

Supra jumppaa eli tekee hänelle niin mieluisia maahanmenoja

Pakollinen massukuva

Missä on tytön vyötärö?

Minäkö muka sukua egyptiläiselle pitkäkorvalle?

Antti on egyptiläinen pitkäkorva. Antti on afrikkalaisen kääpiösiilin paras kaveri.

sunnuntai, 1. huhtikuuta 2012


35. vrk

Tämä viikonloppu menikin tokon koulutusohjaajakurssin merkeissä. Kurssin suorittamisen kunniaksi päätimme mieheni kanssa lähteä Peurungan hiekkatielle lenkille tyttöjen sekä Tuomaksen kera. Ihan kiva ajatus noin muuten mutta aurinko oli sen verran sulattanut tien, että rämmimme kiitettävän syvällä mudassa. Tytöt olivat kovin innoissaan siitä, kun pääsivät pitkästä aikaan juoksemaan vapaana ja sen näköisiä he olivatkin. Tässäpä muutama kamerakännykällä otettu kuva tyttösistä.
Lenkkeilemme siis edelleen aivan normaalisti Superin kanssa. Vauhtia riittää. Toki pyrin varomaan vaaratilanteita, eikä tarkoituksena ole hengiltä tyttöstä juoksuttaa mutta tahti kyllä hidastuu sitten kun on hidastuakseen.

Ruokaa olen lisännyt ihan kiitettävästi, kun ultrassakin näkyi kuitenkin jonkin verran sitä porukkaa, ja kyllähän kaikki ylimääräinen viimeistään imetyksen aikana lähtee. Tänä aamuna annoin penturuokaa 3 dl ja illalla puuroa 150 g ja lihaa 150 g sekä kaupan päälle 1,5 dl penturuokaa. Normaalistihan pelkällä nappulalla syötettäessä Super söisi nappulaa n. 5 dl päivässä. Ensi viikon lopulla pitääkin antaa talon kaikille nelijalkaisille matokuuri. Voi sitä iloa...

tiistai, 27. maaliskuuta 2012


30. vrk

Kävimme juuri ultrassa Hyyperin kanssa ja kyllähän siellä useampi mollukka näkyi. Tarkkaa lukumäärää eläinlääkäri ei edes yrittänyt laskea, eikä siihen tarvetta ollutkaan. Tärkeintä on tietää, että pentuja on enemmän kuin yksi tai kaksi - tämäkin lähinnä synnytystä ajatellen.

Kuvassa Supra itse 3-viikkoisena

maanantai, 26. maaliskuuta 2012


29. vrk

Enää vähän päälle 24 tuntia, kun totuus selviää. Sitä ennen nauttikaamme kevätauringosta. Otin tänään tuossa meidän pihassa muutaman kuvan Suprasta. Eilen vielä treenasimme ihan pienen hetken verran tokoa. Lähinnä hyvin lyhyitä seuruupätkiä, ruutua sekä tunnaria. Kyllähän tyttö töitä vielä tekisi, vaikkakin jo hieman rauhallisempaan tahtiin. Tästä huolimatta taidamme jatkossa keskittyä ihan vain paijaamiseen... :)

Olen antanut jo lauantaista lähtien Supralle yhden desin penturuokaa aamuisin. Normaalistihan Supra syö 2 desiä Royal Caninin Medium Sensibleä ja illasta yrjölänpuuroa sekä raakaa lihaa kumpaakin n. 150 g. Varmaan vielä tämän viikon jatkamme tällaisella "sekaruokinnalla" mutta ensi viikolla siirrymme kokonaan nappulaa syömään.

Tiedoksi niille, jotka ihmettelevät miksi kommentit eivät näy teemasivuilla, että olen rakentanut ne itse käsin, minkä vuoksi kommentit eivät sinne siirry.Supra noutaa lelupalloa

Supra nappaa palkan

Supra seuraa (ja lähtisi lentoon, jos tuulisi ;)

Pötkylöityvä Hyyper

Hyyper on luonnonoikku. Mustavalkoisella bordercollietytöllä on vatsakarvoissa tällainen punainen tupsu.

Tupsu lähikuvassa


lauantai, 24. maaliskuuta 2012


27. vrk

Tässä alkaa olla olo kuin tulisilla hiilillä. Ei enää malttaisi odottaa päivääkään siihen ultraan, vaikka merkit ovat kyllä melko vahvat. Super on yhä enemmässä määrin "omituinen otus". Saattaa oleilla paljon omissa oloissaan makuuhuoneessa tai eteisessä. Normaalistihan Supra on siellä missä minäkin mutta nyt tosiaan vetäytyy kaiken hälinän keskeltä omaan rauhaansa. Tämän lisäksi torstaina, kun kävimme tytön kanssa ystäväni luona, niin hän totesi saman kuin minä. Vyötärö alkaa tytöltä hävitä. Suprasta on kovaa vauhtia tulossa sellainen pötkylä. Ruokaahan en ole antanut vielä normaalia enemmän, joten lihomisesta se ei voi johtua, ja kyljetkin ovat vielä todella hyvässä kunnossa. Torstaina kävin kyllä jo ostamassa Royal Caninin Medium Junioria säkillisen. Näin positiivisella mielellä täällä jo ollaan. :)

Tänään sitten toinen ystäväni "ultrasi" Supran vatsan käsillään tunnustelemalla niin, että Supra nostettiin etutassuista ylös. Kyllähän siellä sellaiset pallukat tuntuivat ts. kohdun sarvissa tuntuisi olevan porukkaa.

Että tällainen "pökköä pesään" -tarina tällä kertaa...


tiistai, 20. maaliskuuta 2012


23. vrk

Eihän tämä mikään treeniblogi ole mutta ihan pakko hehkuttaa. Tokoilimme tänään Supran kanssa tuossa ihan meidän pihassa. Teimme voittajaluokan kaikista liikkeistä jonkin osa-alueen läpi paikkamakuuta lukuun ottamatta ja ai, että tuo tyttö osaa hienosti. Jos hyvin käy, kisaamme tokossa vielä tämän vuoden puolella. Lopuksi seuruutin tyttöä oikealla puolella ja teimme seuraamisesta pyörähdyksiä. Pitäisiköhän sitä hurahtaa vielä koiratanssin maailmaan? :)

Itse asiassa harkitsen vakavasti Nämpän kanssa rallytokoilua. Jyväskylässä kun on huhujen mukaan heinäkuun lopussa rallytokokisa. Saisi mummokin hieman rallatella sydämensä kyllyydestä.

PS. Jotta kirjoitukseni ei koskisi pelkästään treenaamista, haluan jakaa uuden "pökköä pesään" -havainnon. Mielestäni Supran uuma on alkanut kadota...

maanantai, 19. maaliskuuta 2012


22. vrk

Koko viikonloppu menikin tokon koulutusohjaajakurssilla. Minä kun suorittelen näitä kursseja käänteisessä järjestyksessä. Tytöt eivät päässeet muuta kuin normilenkeille. Vierailevana tähtenä meillä oli viikonloppuna tyttäreni shelttivahvistus Nasta, jonka kanssa Supra hieman leikki. Mielestäni Supra on varovaisempi noiden isompien tyttöjen kurvailujen suhteen, eikä lähde niihin enää sellaisella intensiteetillä mukaan mitä normaalisti.

torstai, 15. maaliskuuta 2012


18. vrk

Laitetaas lisää pökköä pesään haaveiden elättämiseen. Super on syönyt ihan normaalisti (on nimittäin pikkasen ahne koira, joten tämä ei ihmetytä minua) mutta oksensi sitten iltapäivästä reilun satsin ihan vain vatsan nesteitä. Tiistai-illalla vetäytyi täysin omiin olohinsa ja on muutenkin ollut melko väsyneen oloinen.

tiistai, 13. maaliskuuta 2012


16. vrk

Supra putsailee itseään aika paljon. Tästähän voisi päätellä jotain mutta jätetääs nyt se homma kokonaan, jookosta? Varasin ultran eilen ja se on kahden viikon päästä tiistaina 27.3. iltapäivästä.

Tänään meinasi saada (mahdollisesti) viides Amazeme-pentue alkunsa, kun naapurin kultainennoutajauros aamulenkillään vetäisi itsensä fleksissä jaloissani istuvan Kiian luo ja hyppäsi selkään. Kyllä on ihmeellisen tarkka hajuaisti pojalla, kun ohi kävellessään tärppipäiväisen tyttösen haistoi. Onneksi poika oli fleksissä ja omistaja sai pojan rysän päältä kiinni, niin ei tarvinnut minun kaapata Kiiaa syliini. Siinähän olisi ollut kerrassaan kennelnimen mukainen pentue. Todella hämmästyttävä. :P

sunnuntai, 11. maaliskuuta 2012


14. vrk

Vieraat - mikä ihana tekosyy syödä herkullista suklaakakkua! :)

Tämä viikonloppu onkin mennyt lenkkeilyn, vieraiden sekä tokoilun merkeissä. Eilen saimme kestitä kahta ja tänään yhtä rodusta kiinnostunutta porukkaa. Pyydänkin anteeksi, jos innostuin taas (huokaus...) puhumaan liikaa tästä niin mahtavasta rodusta. Tahtoo aina välillä mopo karata käsistä.

Tänään tokoilimme niin Kiippulin kuin Supran kanssa tuossa meidän "pihalla". Supran kanssa teimme seuraamista, liikkeestä istumista, luoksetulon pysäytyksiä, ruutua noin 30 metristä, tunnaria Eliaksen avustamana (on muuten oiva apupoika tokotreeneissä tämä minun vanhimmainen poika) sekä kaukkareiden maahan-seiso-vaihtoja. Olipa oikein onnistunut treeni. Tosin tunnari onnistui vain silloin, kun kapuloita oli tarpeeksi eli sellaiset vähän reilu 10. Muutoin Supra tahtoi unohtaa nenänsä käytön. Toi kyllä aina oman mutta maisteli muita siinä ohi mennen. Malttia siis tähän liikkeeseen tarvitaan niin ohjaajalta kuin Hyyperiltä. Treenatessa Supra on siis edelleen kovin innoissaan ja tekee töitä ihan normaalisti. Kotosalla yrittää iskeä pian tärppipäivillä olevaa Kiippulia erittäin laihoin tuloksin. Hiukka kevättä rinnassa näillä minun tyttösillä...

Ai niin, sainhan minä väsättyä Amazeme-logosta ensimmäisen version tulevia fleece-/treeniliivitilauksia varten. Logo on kommentoitavana Facebookin Amazeme Border Collies -ryhmän sivuilla.

keskiviikko, 7. maaliskuuta 2012


10. vrk

Nyt on kulunut kymmenen päivää oletetusta ovulaatiosta. Tähän mennessä hedelmöityneiden munasolujen tulisi olla kulkeutuneita kohtuun. Tämän jälkeen ne vaeltelevat kohdussa jonkin aikaan, kunnes kiinnittyvät. Vaelteluvaiheessa munasolujen tulisi jakautua tasaisesti kaksisarvisen kohdun alueelle. Kiinnittyminen tapahtuu noin 17-21 vrk hedelmöitymisen jälkeen. Suprasta on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa onko se tiineenä vai ei. Voin toki harrastaa runsaasti optimista toiveajattelua ja sanoa, että mielestäni tyttö on ollut normaalia rauhallisempi. Kolmannella viikolla Nämppä ja Kiia ovat olleet kummatkin hieman huonovointisia, eikä ruoka ole maittanut. Nämppä on ollut myös enemmän huomionkipeä tässä vaiheessa. Ultraan menemme viikon 13 alussa, jolloin vuorokausia on tarvittava määrä takana. PS. Lisäsin Cheero-iskän sivulle muutaman uuden linkin videoihin.

maanantai, 5. maaliskuuta 2012


8. vrk

Eipä tässä luonnollisestikaan ole sen kummempia tapahtunut. Superin paino eläinlääkäriasemalla mitattuna oli 16,5 kg. Tyttö on kotosalla rauhallinen mutta niinhän se aina on. Ulkona ja treenatessa tyttö on kyllä ihan oma itsensä eli sen suhteen emme voi kyllä päätellä mitään mahdollisesta tiineydestä. Viikonloppu meni meidän pikku miehen kastejuhlien merkeissä. Tänään nautimme heti aamusta mahtavasta ilmasta. Tässäpä muutama otos pihaltamme.

perjantai, 2. maaliskuuta 2012


5. vrk

Tänään onkin Cheero-isukin syntymäpäivä. Paljon onnea vaan 3 vuotta täyttävälle komistukselle! Treenasimme tänäänkin pikaisesti tokoa tuossa meidän tiellä. Supra on kyllä aivan innoissaan treeneistä mutta kotioloissa on todella rauhallinen ja kenties hieman väsyneen oloinen. Kiiakin aloitti nyt sitten juoksunsa, mitä on tyttöjen kireät välit kovasti enteilleet jo jonkin aikaa. Enää yhtä uupuu, niin talon kaikki (karvaiset) tytöt juoksevat.

torstai, 1. maaliskuuta 2012


4. vrk

Kirjoittelen tänne blogiin pieneellä viiveellä mutta tahtoo olla meidän perheessä iltaisin niin paljon muutakin ohjelmaa, ettei mami ehdi koneella istumaan. Kävimme eilen tyttöjen kanssa postista hakemassa FCI:n myöntämän C.I.E-diplomin. Eipä tuo tuleva äippäkoira diplomista niin hirveästi innostunut, vaikka komia olikin. Päivemmällä treenasimme kummankin junnun eli Kiian ja Supran kanssa voittajaluokan liikkeitä tuossa pihassa. Olipahan taas tulessa tuo minun nuorimmainen. Ruutuunkin singahti niin, että kulmamerkit tuli keilattua nauhan avulla nyrin (en ota siihen ensimmäiseen ruutuun ollenkaan pysäytystä, ja silloinhan sitä ei tietysti tarvitse pysähtyä). Kiia joutuu hieman sijaiskärsijäksi tässä prosessissa: me emme lähteneet eilen agilitytreeneihin Keski-Suomessa riehuvan kennelyskän vuoksi. Olisi nimittäin aika karmeaa, jos Supra saisi kaiken kukkuraksi ärhäkän kennelyskän. Pysytellään nyt sitten jonkin aikaa omissa oloissa ihan varmuuden vuoksi.

keskiviikko, 29. helmikuuta 2012


3. vrk

Suhteellisen pitkän mediahiljaisuuden jälkeen pääsen vihdoinkin kirjoittamaan tänne blogiin viime päivien tapahtumia. Maanantaina saimme varmistettua, että vauvansiementen lähetttäminen Tsekeistä tänne Suomeen onnistuu ongelmitta niin, että ne ehtivät tänne tiistaihin mennessä. Eilen tiistaina sain progen arvon siinä klo 13 maissa. Arvo oli 9,4. Tästä meni pieni hetki, kun Mäntsälästä tuli viesti, että siemennyksen on tapahduttava samaisena päivänä. Niinpä lähdimme ajamaan Etelä-Suomeen rakkaan hovikuskini luotsaamana Superin ja Pikku Nimettömän kanssa sankkaa lumipyryä uhmaten. Matka sujui taitavan kuskin ansiosta ongelmitta, ja vauvakin nukkui koko matkan. Täytyy kyllä myöntää, että itseltäni olisi matkaan mennyt ainakin kaksi tuntia enemmän, sillä ajokeli oli aivan karmea. Saavuimme Mäntsälään klo 17. Tästä 45 minuutin päästä Super oli siemennetty. Super oli todella reipas tyttö ja seisoi kiltisti paikoillaan koko operaation ajan.

Siemennesteen tiheys oli suhteellisen tiheä sekä liikkuvuus oli 70%, joka on hyvä arvo jäähdytetylle nesteelle. Oli kieltämättä aika jännittävää seurata näytöltä koko prosessia. Mäntsälän Eläinlääkäriasemallahan siemennys tapahtuu tähystämällä suoraan kohtuun. Tiineyden vuorokaudet lasketaan ovulaatiosta, jonka voidaan olettaa olleen sunnuntaina. Näin ollen tänään on jo 3. vuorokausi menossa. Paluumatka sujui jo huomattavasti paremmassa ajokelissä. Olimme kotosalla klo 21. Viime päivien jännitys vei emännästä voimat, joten jäi tämä blogin päivitys tälle päivälle. Nyt pidetään peukkuja, että siemenet itävät hyvin. Ultraan menemme noin neljän viikon päästä.