sunnuntai 20. toukokuuta 2012

24. vrk

Tänään olemmekin ottaneet rauhallisesti, sillä tulimme kotiin eilen illasta aika myöhään. Pikku Hyyperit ovat ulkoilleet tänään kolmeen otteeseen. Ensimmäinen ruoka tarjoiltiin heille vasta klo 7. Niin kilttejä ovat nämä pentuset, että antavat meidän nukkua niinkin myöhään. Toivottavasti tämä jatkuu...

On kieltämättä melko hassua, miten ulkoilma stimuloi kakkimistarpeen. Aika usein, kun nostan tytöt ulos, alkavat he heti ensimmäiseksi tuottamaan pötkylöitä aitaukseen. Saimme tänään vieraiksemme Ainon ja Samin. He auttoivat minua viemään Hyyperit ulos toiselle ruoalle.

Illasta olimme aitauksessa vain pienen hetken verran, sillä illasta ilma on vielä vähän liian kylmä pienille pennuille. Koska virtaa tuntui kuitenkin riittävän, kannoin lapsukaiset pentuhuoneeseen ja kuvasin heidän leikkihetkeä.

Luonteet alkavat pikku hiljaa tulla enemmän ja enemmän esille. Pikku Myy on nimensä veroinen, vaikka ei mikään pieni olekaan. Pikku Myy on kyllä todella kipakka tyttö. Kun sitä rupsuttaa kyljestä, hermostuu hän tulisesti ja käy käteen kiinni. Pikku Myy on muutenkin aika reipas - kenties ei ihan yhtä reipas mitä Lentsu mutta ei paljon kyllä häviä siskolleen.

Kiire sen sijaan hakeutuu helposti ihmisten syliin. Kyllä Kiirekin osaa murista ja purrata mutta ei ole ihan sitä luokkaa kiukussaan mitä Pikku Myy. Kiire ui vaivattomasti ihmisten liiveihin.

Rauha on tekemisiltään edelleen kahta isosiskoaan rauhallisempi mutta kyllä myös Rauhasta luonnetta löytyy. Rauha vaikuttaa myös melko rohkealta tyttöseltä. Lähtee tutkimaan uusia paikkoja mutta ei ole temperamentiltaan ehkä niin tulinen mitä esimerkiksi on Pikku Myy.

Kuutti - no Kuutti on jotain Rauhan ja Pikku Myyn välimaastossa - kuitenkin Rauhaa lähempänä. Lentsu on omalaatuinen tapaus. Lentsu on mielestäni todella rohkea pentu ja vilkas. Tämän lisäksi Lentsu on motorisesti todella taitava. Lentsu on yleensä viimeinen, joka nukahtaa. Se osaa myös ilmaista melko kantavalla äänellä, jos jotain on hullusti (huone on liian kuuma/kylmä). Lentsu valloittaa jokaisen sydämen reippaudellaan ja touhuamisellaan. Vieno on pitkälti saman oloinen mitä Kiire. Sellainen melko mutkaton tapaus. Osaa Vienokin murrata ja purrata mutta ei ole kuitenkaan se, joka kenties ensimmäisenä olisi riitaa haastamassa. Tulevat viikot paljastavat yhä enemmän pentujen luonteita. Saa nähdä muuttuvatko kovastikin ajatukseni toisensuuntaisiksi tässä matkan varrella.

Kiire puremassa varpaitani


Lentsu tuumailee hetken, kunnes... 


käy hyökkäykseen. 


Lentsu on sitä mieltä, että myös pentulaatikon kanssa voi leikkiä.


Lentsun hyökkäys


Myös Vieno ja Kuutti kelpaavat leikkikavereiksi.



Myös Rauha ja Kuutti ottivat jo yhden erän.


Kuutti puree Rauhaa korvasta.


Leikin jälkeen meidän pikku tyranni (Pikku Myy) kiipesi äidinsä pehmeälle sängylle nukkumaan.


1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.